inloggen

Ondernemerskilo’s

“Zo, jij bent wel iets steviger geworden”. Ik keek verbaasd op. “Het staat je wel goed hoor”, zei ze er snel achteraan. Ik had al verwacht dat mijn eerste bootcamp sinds maanden zwaar zou worden, maar deze eerste klap kwam direct goed binnen. Als bonus mochten we vrijwel de gehele training met een zandzak in onze nek over het strand rennen. Oneindig veel squats en buikspieroefeningen later lag ik er helemaal af. Mijn lijf heeft twee dagen napret van dit uitje gehad,  mijn hoofd is nog steeds niet bijgekomen. Natuurlijk wist ik ook wel, dat ik de laatste maanden te veel tijd achter de laptop had doorgebracht en dat de weegschaal echt niet loog. Toch was het vooral de opmerking van mijn medesporter, die pijn deed:

De reden waarom ik ondernemer ben geworden is vrijheid, bijvoorbeeld de vrijheid om mijn eigen tijd in te delen. 

Ik heb mijn hele leven veel gesport en het is iets waar ik heel blij van word. Eén van de redenen, waarom wij aan zee wonen, is o.a. de mogelijkheid die hier wonen biedt om vaak te gaan surfen. De laatste maanden heb ik vanuit mijn werkruimte alleen maar gefrustreerd naar buiten gekeken, om te zien hoe anderen aan het genieten waren op de golven. De belangrijkste reden waarom ik niet toe heb gegeven aan mijn behoefte om te sporten was, dat mijn onderneming steeds succesvoller werd. Het succes en de groei van mijn onderneming zijn heel belangrijk voor mij, maar ik vind het ook niet acceptabel, dat dit ten koste gaat van mijn gezondheid. Ik weet dat als ik genoeg sport, gezond eet en goed slaap ik op alle andere vlakken van mijn leven beter presteer. Dit maakt dat je meer energie hebt en creatiever bent. Door te sporten kun je dus eigenlijk tijd besparen.

Om mijn leven te beteren heb ik verschillende acties ondernomen, die ik graag met je wil delen. Het belangrijkste is, dat ik mij weer bewust werd van mijn persoonlijke doelen. Vervolgens ben ik eens kritisch gaan kijken, wat ik kon verbeteren. Ten eerste moest er tijd worden gemaakt om te gaan sporten. Dit heb ik gedaan door blokken te maken in mijn agenda en deze te automatiseren. Door taken te bundelen in blokken voorkom je het continue switchen in activiteiten. Ik heb blokken gemaakt voor bijvoorbeeld coaching, gesprekvoorbereiding, marketing, administratie en natuurlijk sporten. Daarnaast heb ik het via een programma mogelijk gemaakt, dat mijn klanten in de coaching blokken zelf sessies kunnen inboeken. Dit was een investering, die ik gevoelsmatig binnen een week heb terugverdiend. Door mijn doel helder te krijgen wist ik wat ik moest veranderen, maar ook wat voor mij waardevolle uitgaven zijn.

Het tweede wat ik mij realiseerde is, dat ik iemand nodig heb om mij te motiveren om in beweging te komen. Want als ik eenmaal weer in de sportmodus zit, gaat het daarna als vanzelf. Ik heb dus iets of iemand nodig, die mij stimuleert. De consequentie, die ik voor mijzelf heb getrokken, is dat ik wekelijks met zandzakken ga sjouwen op het strand en met mijn vrouw heb afgesproken, dat ze mij herinnert aan mijn sportdoel.

Ik denk niet dat mijn medesporter deze blog leest, maar ik ga haar zeker nog even bedanken. Ik hoop ook dat jij zulke eerlijke mensen om je heen hebt of dat je af en toe eens kritisch in de spiegel naar jezelf kijkt. Vrijwel iedereen vindt gezondheid belangrijk, maar zijn je acties hier ook mee in lijn? Welke keuzes moet je maken om zo te leven, als jij graag wilt?

Blijf op de hoogte

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt