inloggen

Onbeperkt vakantiegeld

Mei is de maand van het vakantiegeld. Zelfs als je geen vakantiegeld krijgt, dan nog zie je alle advertenties langskomen van bedrijven, die je er graag vanaf willen helpen. 

Wat ik interessant vind is dat de meeste mensen onverstandig omgaan met eenmalige financiële voordelen. Graag wil ik je helpen om iets waardevols te doen met geld, wat je overhebt. Ongeacht of het nu vakantiegeld is of dat je een fantastische maand hebt gedraaid met je bedrijf.

“Rijke mensen kopen het laatst luxe, terwijl de armen en middenklassen het eerst luxe kopen” is een uitspraak van Robert Kyosaki.

3% van de bevolking is rijk en wat deze groep anders doet dan de rest van de bevolking is dat zij op een andere manier geld verdienen. Zij hebben geïnvesteerd, zodat ze passief inkomen ontvangen. Ze ontvangen dividend, huur en winst zonder dat ze hoeven te werken. Inkomen wat altijd doorgaat, zolang je niet meer uitgeeft dan er binnenkomt.

Door je vakantiegeld uit te geven heb je één keer plezier. Je kunt een mooie reis maken, een nieuw bankstel kopen of een nieuwe auto aanschaffen. Ook kun je je buffer verhogen voor tegenslagen in de toekomst. Vrijwel iedereen kiest voor eenmalig voordeel. Wat een verspilling.

Stel dat je jaarlijks duizend euro overhoudt en investeert in je verdiencapaciteit. Dit betekent bij een gemiddeld rendement, dat je na acht jaar een vermogen hebt opgebouwd waar je ieder jaar duizend euro aan kunt onttrekken, zonder dat het ooit opgaat. Onbeperkt vakantiegeld of je nu werkt of niet.

De 3% rijken van deze aarde zijn echt niet slimmer, beter of knapper dan jij en ik. Het enige verschil is, dat ze geleerd hebben om luxe als laatste te kopen. Wat een ironie als je beseft dat veel mensen zich rijk willen voordoen door dure spullen te kopen. In mijn eigen praktijk heb ik gezien dat het beeld over rijke mensen helemaal niet klopt. Veel rijke mensen zien namelijk zoveel voordeel in investeren, dat ze zelfs moeten leren om ook iets voor zichzelf te mogen kopen.

Ik kom graag met je in contact als je jouw vakantiegeld ook om wilt zetten naar duurzaam inkomen. Zodat je vakantiegeld alleen maar toeneemt, onbeperkt.

Blijf op de hoogte

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt