inloggen

Negatieve emoties als bron van inspiratie

Deze week heb ik ervaren als een behoorlijk emotionele rollercoaster waar toch voor mij een belangrijke les uit voortkwam, die ik graag met je wil delen. Maandag ontvingen wij allemaal het nieuws, dat ons land wederom te maken krijgt met strengere maatregelen om het Corona-virus eronder te krijgen. Voor velen kwam dit nieuws misschien niet als een verrassing, maar het viel mij nogal rauw op mijn dak. Wellicht kwam dit ook, doordat ik gedurende dit jaar steeds minder aandacht ben gaan besteden aan het nieuws rondom het virus. Ondanks dat ik de maatregelen zeer serieus neem, volg ik bewust weinig nieuws rondom dit onderwerp. Continu het nieuws volgen helpt mij niet om positief naar mogelijkheden te kijken en daarnaast ervaar ik het als een verslaving, waar ik liever mijn tijd niet aan besteed. Het nadeel is natuurlijk dat je soms verrast wordt.

De dag na het nieuws was mijn teleurstelling nog steeds niet verdwenen, maar was ik gelukkig wel in staat om hierop te reflecteren. Door aandacht te geven aan mijn gevoel kwam vrij snel naar voren, dat er twee activiteiten waren waar ik erg naar uitkeek, die nu kwamen te vervallen. Ten eerste had ik gepland om samen met mijn vrouw een aantal dagen met zijn tweeën weg te gaan. Iedereen die kinderen heeft begrijpt waarschijnlijk deze behoefte. Ook had ik een training gepland in januari, waarbij ik vijf dagen in een fijn hotel op de Veluwe zou verblijven. In het verleden ging ik regelmatig voor mijn werk naar het buitenland. Meestal ging ik dan een paar dagen extra om in mijn ééntje de omgeving te verkennen. Sinds een aantal jaren zijn deze uitstapjes steeds zeldzamer geworden in mijn leven. Doordat ik de tijd nam om bij mijn gevoel te zijn, kon ik steeds beter zien wat ik nodig heb. In dit geval tijd samen met mijn partner zijn in een setting waarin we even niks moeten. Daarnaast is het voor mijn eigen welzijn belangrijk om er jaarlijks alleen op uit te trekken en mij te laten inspireren door anderen en de omgeving.

Samen met mijn vrouw heb ik vervolgens gesproken over wat wij echt nodig hebben tijdens de nieuwe lockdown. De Corona-maatregelen maken dat we allemaal onze ambities moeten terugbrengen, maar waar moeten we prioriteit aan geven om individueel en als gezin goed te blijven functioneren?

Over de jaren heen heb ik geleerd dat er veel wijsheid zit in negatieve gevoelens zoals stress, boosheid, angst, rouw, spijt en teleurstelling. Ik wil je daarom uitdagen om na te denken over wat jou in deze tijd het meest raakt. Wat kunnen deze gevoelens je vertellen over wat voor jou essentieel is? Maak je hiervoor in je dagelijkse leven voldoende tijd en middelen vrij?

In mijn trajecten gaan de eerste drie gesprekken bij voorkeur niet over geld. Mijn visie is, dat geld slechts één middel is om je doelen te bereiken. Door geld centraal te stellen bij het ontwerpen van een toekomst belemmer je jezelf in het zien van mogelijkheden. Als je uitvindt wat voor jou essentieel is in je leven ontstaan doelen, waarbij er automatisch intrinsieke motivatie voor verandering ontstaat. Het mooiste is dat wat we echt belangrijk vinden vaak dichterbij is dan we denken, maar dat we dit onszelf vaak ontnemen door onze gedachtes over wat er allemaal moet. Wil je daarom vrijblijvend ervaren wat er mogelijk is in jouw leven door het maken van betere (financiële) keuzes, vraag dan nu een gratis gesprek aan via: www.financialdecisioncoach.nl/contact

Blijf op de hoogte

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt