inloggen

Motivatie

Ongeveer tien jaar geleden heb ik noodgedwongen besloten om mijn carrière een andere wending te geven. Ik hoorde bij die steeds groter wordende groep van twintigers en dertigers die een burn-out krijgen. Het was zeker geen leuke ervaring om te falen op je werk, maar het heeft mij uiteindelijk veel gebracht. Een vriend van mij deed eens een mooie uitspraak: “Je moet de bodem raken om je weer af te kunnen zetten”. Dat is precies wat er gebeurde. Via een functie als docent ben ik uiteindelijk gaan doen, wat ik al jaren wilde doen.
Als ondernemer werk ik voor mijn gevoel nu veel harder dan tien jaar geleden, maar het resultaat is het tegenovergestelde. Mijn werk en persoonlijke interesses zijn nu één geworden. Het is af en toe net een betaalde hobby. De afgelopen jaren zie ik bijvoorbeeld dat mijn sociale kring enorm veranderd is. Dankzij het nieuwe pad, wat ik aan het lopen ben, ontmoet ik veel gelijkgestemden en mensen die mij enorm inspireren. Ook ben ik in staat om een betere harmonie tussen werk en privé te creëren en dit zorgt voor veel meer energie.
Terugkijkend heb ik mij regelmatig afgevraagd, waarom ik het toen zo ver heb laten komen? Waarom ben ik niet direct na het afronden van mijn opleiding ondernemer geworden? Waarom heb ik als student geen bedrijf gestart? De enige reden, die ik kan verzinnen, is dat ik mij met de stroom heb mee laten voeren. Het was simpelweg veel gemakkelijker om na je studie bij een multinational te gaan werken met goede arbeidsvoorwaarden. De weg, die ik nu bewandel, is veel hobbeliger en langer. Afgelopen jaar sprak ik een ervaren ondernemer die tegen mij zei dat een gemiddeld bedrijf er zeven jaar over doet om succesvol te worden. Wellicht is dit ook de reden dat veel mensen falen bij hun ambitie om ondernemer te worden. Het belangrijkste verschil voor mij is dat er nu geen weg terug is. Ik weet hoe belangrijk de vrijheid voor mij is, die ik creëer door mijn huidige keuzes, dat ik dat nooit meer kwijt wil raken. Dit geeft mij de energie om net zolang door te gaan tot het werkt.
Mijn klanten willen van mij graag financieel advies. Ik geloof echter dat goed advies pas tot stand kan komen als je weet wat het doel is dat je wilt bereiken. Uit onderzoek blijkt zelfs dat in 90% van de gevallen financieel advies niet wordt geïmplementeerd door klanten, als blijkt dat de waarom niet duidelijk is. Ik zie het daarom als een win-win om te begrijpen wat voor jou echt belangrijk is. De kans op succes wordt vele malen groter en het advies veel persoonlijker.

Wellicht ken je de uitspraak: “Als je zelf geen agenda hebt, dan word je onderdeel van die van iemand anders”. Ik wil je daarom de vraag stellen wat jou drijft? Ondanks dat je misschien heel gelukkig bent, is dit belangrijk om bij jezelf te toetsen. Uit mijn trajecten blijkt ook vaak, dat partners soms erg verrast kunnen zijn over wat belangrijk voor de ander is. Hoe regelmatig deel jij je doelen met je partner? Wellicht stof voor een goed gesprek op een warme zomeravond.

Blijf op de hoogte

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt