inloggen

Je doet het beter dan je denkt

Jij hebt een podcast die heet “Financiële rust voor ondernemers”, maar heb je het zelf eigenlijk wel? Het eerlijke antwoord wat ik gaf op deze vraag: Nee, niet altijd. Het ondernemerschap is voor mij persoonlijk en financieel geen rechte lijn omhoog. Ik vind bijvoorbeeld de vrijheid geweldig, maar heb ook behoefte aan ritme. Ik sta graag op een podium, maar heb niet de behoefte om altijd zichtbaar te zijn. En waar ik altijd mijn geldzaken goed voor elkaar had, heb ik zakelijk flinke last gehad van de Happy Hunger cyclus.

Regelmatig heeft mijn business coach, Veronique Prins, mij erop gewezen dat ik weer in de Happy Hunger cyclus terechtkwam. De Happy Hunger Cyclus is dat veel ondernemers als ze druk zijn met het uitvoeren van werk, onzichtbaar zijn voor potentiële nieuwe klanten. Ik heb op de harde manier geleerd dat marketing iets is wat je niet aan of uit kan zetten. Wellicht heb je ooit wel eens gehoord dat je gemiddeld 15x een boodschap moet horen voordat je in actie komt. Ondanks dat het dus wel zo kan lijken, een nieuwe klant komt eigenlijk nooit uit het niets. Hij of zij zit al een tijd met een probleem, wordt daar op een gegeven moment bewust van, gaat zoeken naar oplossingen en vindt als het goed is uiteindelijk jou. Om bij jou uit te komen, moet je er dus wel er zijn.

Ik zette mijn marketing altijd pas weer echt aan, als er ruimte ontstond in mijn agenda. Het was nooit een echte prioriteit. Het gevolg was echter dat ik op zakelijk gebied financieel hele goede maanden had, maar ook periodes dat er vrijwel niets binnenkwam. En dat gaf mij financiële stress.

Deze week kreeg ik de vraag van een andere ondernemer: Hoe doe jij dat? Hoe vind jij inspiratie om iedere week een blog te schrijven, heb je al meer dan 70 podcasts gemaakt en zie ik je telkens op LinkedIn voorbijkomen? Van binnen maakte ik echt een geluksprongetje, want deze vraag had ik tot zes maanden geleden zelf.

Er zijn voor mij twee redenen dat ik deze blog schrijf. Ik wil ten eerste graag het eerlijke verhaal met je delen en dat is dat het bij mij ook zeker niet allemaal financiële halleluja is. Dat het vallen en opstaan is, maar dan wel vanuit een bewust plan.

De reden voor mensen die structureel financiële problemen hebben, is dat ze geen oplossingen zien. Als je stress hebt, dan kan je alleen maar aan het probleem denken. Het is een vicieuze cirkel, waar je maar moeilijk uit komt. Ik geloof dat ook tijdelijke geldissues passiviteit kan triggeren, terwijl natuurlijk juist het tegenovergesteld ‘logisch’ zou zijn. Ook zie ik veel ondernemers die financieel niet vooruitkomen en dan heb je ook een probleem. De tijd werkt dan namelijk niet voor je, maar tegen je. Ook dit kan geldstress veroorzaken en ervoor zorgen dat we geen oplossingen zien.

De belangrijkste reden dat ik een business coach heb, is omdat zij een grotere versie ziet in mij en mijn bedrijf. Vervolgens begeleidt ze mij om daar stap voor stap naar toe te werken. De vraag die ik daarom voor jou heb is: Weet jij wat er voor jou financieel mogelijk is en hoe je daar komt?

Wat ik zie dat de meeste mensen doen is een beetje financieel rommelen in de marge. We volgen vandaag de adviezen van je zwager en morgen die van een influencer op Instagram. Het kan natuurlijk werken, maar meestal is er alleen teleurstelling over het tegenvallende resultaat. Echte financiële groei is vaak iets rommeliger, maar brengt daarbij ook zoveel meer.

Vrijwel iedere ondernemer schrikt van het bedrag wat je nodig hebt om financieel vrij te worden. Maar toch is het heel simpel: Hoelang zou je het nu financieel volhouden als je vandaag stopt met werken? Kunnen we het er dan over eens zijn dat het wenselijk is om deze vraag op termijn te kunnen beantwoorden met: De rest van mijn leven!

Een manier om dit financiële gat te dichten is door slimmere financiële keuzes te maken, maar meestal is er meer nodig. Een groot probleem wat ik zie is dat mensen te veel geld uitgeven of te weinig verdienen. Er is daardoor te weinig ruimte om geld opzij te zetten voor later. Om dit op te lossen, moet je vaak veranderingen doorvoeren in je leven. Dat is niet altijd makkelijk, maar het brengt je naast financiële vrijheid vaak veel meer. Je wordt er namelijk een ander persoon van. Iemand die zijn geld en tijd besteedt aan zaken die echt belangrijk zijn, de impact maakt die je graag zou willen, je talenten volop benut en veel energie heeft.

Mijn missie is om jou te laten zien wat er financieel mogelijk is. Ieder mens is uniek en er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. Vrijwel altijd zijn er al ingrediënten voor succes, alleen moet jij ze nog zien en weten hoe je ze ten volle kan gebruiken. Wil jij weten welke mogelijkheden ik voor jou zie, reageer dan op de contactpagina

Blijf op de hoogte

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt