inloggen

Home » Blog » Waardebrief » Leven volgens de golden circle

Leven volgens de golden circle

Afgelopen week zag ik een inspirerende video-opname van Simon Sinek over een eindig of een oneindig leven. Simon Sinek is bekend met zijn theorie over de Golden Circle. Dit is een TED-optreden, wat op YouTube al meer dan 14 miljoen keer is bekeken. Sindsdien volg ik Simon Sinek, aangezien hij mooie inzichten heeft, die mij altijd aan het denken zetten. Tijdens dit optreden stelde Simon dat we allemaal de keuze hebben om een eindig of een oneindig leven te leiden.

Oneindig of eindig leven volgens Simon Sinek

We zijn allemaal ooit op deze wereld gezet en de grootste zekerheid, die we hebben, is dat we ooit doodgaan. Toch heeft iedereen de mogelijkheid om voort te leven lang nadat we zijn heengegaan. Simon vraagt tijdens zijn optreden terug te denken aan de leraar, die de grootste invloed heeft gehad op jouw leven.

Wat deed deze persoon dat hij nu voortleeft in jouw geheugen en maakt dat je alle andere docenten bent vergeten? Vaak zijn deze mentoren in je leven mensen die in jou geloofden. Die je aangespoord hebben om het beste uit jezelf te halen en zagen wie jij echt bent. Eigenlijk deed deze leraar iets wat we allemaal kunnen bereiken bij de mensen met wie we in aanraking komen.

De vraag voor financiële vrijheid: Wat is voor jou genoeg geld?

Het bezit, dat we ons leven verzamelen, kunnen we niet meenemen naar het hiernamaals. Toch zijn veel mensen hun hele leven bezig om hun bezit te vergroten. Dit is wat Simon Sinek bedoelt met je bezighouden met een eindig leven. In mijn praktijk krijg ik regelmatig de vraag: Heb ik genoeg? Genoeg om mij de rest van mijn leven bezig te kunnen houden met wat ik echt belangrijk vind en goed voelt.

Om meer tijd te kunnen besteden aan datgene waar ik gelukkig van word en er te zijn voor mijn omgeving. Je zou kunnen zeggen dat dit de kern is waar het om draait bij het maken van de transitie van het eindige naar het oneindige leven. Dat we door ons dienstbaar op te stellen voor onze omgeving, hoe klein of groot dat ook is, zelf gelukkig worden.

Materieel bezit is minder belangrijk dan geluk en vrijheid

Mijn ervaring door het werken met klanten is dat deze transitie vaak meer oplevert dan het kost. Materieel bezit wordt vaak minder belangrijk en je leert om je geld gerichter uit te geven. Van huis uit heb ik altijd meegekregen, dat we vooral werk moeten zoeken waar we gelukkig van worden, maar ik denk ook dat dit je de beste kans geeft op een goed inkomen.

Wat je kunt bereiken door echt je hart te gaan volgen

Te veel mensen blijven in een baan hangen voor het behoud van schijnzekerheid, maar dit uiteindelijk zorgt dit er ook vaak voor dat je geen kansen meer ziet. Wat zou je allemaal kunnen bereiken door echt je hart te volgen?

Wil jij ook de keuze maken voor een oneindig leven. Een leven, waarbij je doet waar je zelf gelukkig van wordt en er echt bent voor de mensen om je heen. Waar er meer tijd is voor wat er echt toe doet? Neem dan eens contact op met mij voor een gratis waardesessie.

Blijf op de hoogte

Graag de nieuwste tips en informatie over investeren, sparen, slim geld uitgeven en financiële vrijheid? Meld je gratis aan voor de waardebrief.