inloggen

Home » Blog » Waardebrief » €10.000 verdienen tijdens je vakantie

€10.000 verdienen tijdens je vakantie

Voor iedereen die nog aan mij wil vragen hoe mijn vakantie was: niet best. De afgelopen twee maanden heb ik weer eens uit eigen ervaring meegemaakt wat de gevolgen zijn van ziekte op je leven. Het heeft mij ook weer eens laten zien, wat het belang is van goed voor jezelf zorgen als ondernemer. Voor de meeste ondernemers is de realiteit namelijk dat als ze niet werken, er ook geen geld binnenkomt. Graag deel ik daarom met je hoe ik dit heb ondervangen. Ook zal ik met je delen wat de werkelijke kosten zijn van ziekte.

De meeste financiële problemen worden te laat aangepakt

Ken je de uitspraak: ”Gezonde mensen hebben duizenden wensen, een ziek mens maar één”? Als ik met klanten praat over wat echt belangrijk voor ze is, dan komt gezondheid altijd bovendrijven. De conclusie, die daar uiteindelijk ook vrijwel altijd bij getrokken wordt, is dat we er liever meer in zouden willen investeren. Ik denk dat de reden, waarom we dit niet doen, is dat we als mens, maar slecht de lange termijn gevolgen van onze acties overzien.

De meeste problemen gaan we pas aanpakken, als we werkelijk pijn ervaren. Dit kan fysiek ongemak zijn, maar ik zie het ook vaak bij financiën. De meeste mensen gaan bijvoorbeeld pas over hun pensioen nadenken als ze de vijftig zijn gepasseerd. Dan kun je vaak nog veel regelen, maar het was veel makkelijker en goedkoper geweest als ze tien of twintig jaar eerder waren begonnen.

Hoe je geld kunt blijven verdienen als je niet werkt

Om overeind te blijven als ondernemer investeer ik veel tijd en geld in mijn gezondheid. Ik wandel en mediteer iedere dag, sport minimaal vijf keer per week en probeer zo gezond mogelijk te eten. Toch gebeurde er iets, wat ik niet had overzien. Sinds twee maanden is mijn vrouw ernstig ziek, waardoor zij veel aandacht en zorg nodig hebt. Al deze tijd kan ik niet besteden aan mijn bedrijf.

Voor de meeste ondernemers betekent niet werken, dat ze geen inkomen meer ontvangen. Als jij niet komt opdagen, dan mag je ook geen factuur sturen. Dit is het zichtbare financiële effect van ziekte. Omdat het een vakantieperiode was, viel dat voor mij nu mee. Wellicht heb je gemerkt dat ik de afgelopen tijd geen waardebrieven heb gestuurd en minder aanwezig ben op sociale media. Dit heeft nu geen effect op mijn omzet, maar wel over drie maanden. Dit is het onzichtbare financiële effect van ziekte en dit kan soms veel groter zijn dan de uren die je nu niet kunt werken. Ondanks dat ik hier mijn verlies zal moeten nemen, heb ik de afgelopen maand ruim €10.000 verdiend zonder te werken. Wil je weten hoe?

Ik geef maximaal 70% van mijn inkomen uit

Al ruim tien jaar maak ik een offer en dat is dat ik onder mijn stand leef. Ik geef maximaal 70% van mijn inkomen uit en de rest heb ik geïnvesteerd. Mensen zeggen wel eens dat je geld maar één keer kunt uitgeven. Een goede investering kan echter je hele leven rendement opleveren, waardoor je een euro vele malen kunt uitgeven. Mijn vermogen is te klein om volledig te stoppen met werken, maar is ruim voldoende om een flink aantal jaren van ziekte op te kunnen vangen.

Als je ziek bent, of zoals in mijn geval je partner, dan is het makkelijk om de juiste prioriteiten te stellen met geld. De sleutel tot financieel succes is echter dat je in goede tijden de juiste keuzes maakt. Dat je een appeltje voor de dorst hebt voor de mindere momenten. 

Stem je geld af op het leven dat je zou willen leiden

Daarom leer ik mijn klanten om hun geldzaken af te stemmen op het leven, wat ze graag willen leiden. Als ondernemer heb je hierbij veel vrijheid, maar deze komt ook met de eigen verantwoordelijkheid om voor jezelf te kunnen zorgen als het leven tegenzit. Voor mijn vrouw is het helaas de tweede keer dat ze in deze situatie terecht is gekomen.

De vorige keer duurde het anderhalf jaar om beter te worden. Nu hoop ik natuurlijk voor ons allebei dat we er deze keer sneller uitkomen. Gelukkig is geld voor ons hierbij geen issue. Ben jij ook klaar om financiële verantwoordelijkheid te nemen, stuur mij dan een bericht en ik help je graag.

Blijf op de hoogte

Graag de nieuwste tips en informatie over investeren, sparen, slim geld uitgeven en financiële vrijheid? Meld je gratis aan voor de waardebrief.